Gość Agnieszka Opublikowano 29 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2011 Witam, Nie znalazłam podobnego pytania. Wczoraj miałam wycięte 4 brodawki łojotokowe (jedną na dekolcie, dwie na szyi z tyłu u podstawy i 1 powiedzmy, że na twarzy a dokładniej to w dolnej części żuchwy i tu jest największy szew). Zostały założone szwy w tych miejscach. Chodzi o to jak powinnam dbać o te miejsca? Za namową Mamy zdjęłam opatrunki wczoraj. Twierdzi, że tak rany szybciej się zagoją. Może jednak powinnam przecierać te miejsca wodą utlenioną i mimo wszystko zakładać plastry? Nie za bardzo wiem co robić, a nie zapytałam chirurga w przychodni o to. Moja wina.. :( Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 29 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2011 Najczęściej zaleca się utrzymanie po takim zabiegu opatrunków przez 2-3 dni, następnie można je zdjąć, myć normalnie rany wodą z mydlinami i jeśli szwy nie przeszkadzają można chodzić bez opatrunków (oczywiście jeśli można zachować czyste warunki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi