Gość Maria Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 Dzień dobry, mam pytanie odnosnie zapalenia krezki,jakie daje objawy ? Pytam w kontekscie informacji z opakowania parafiny,poniewaz jestem po operacji wyrostka -2 miesiace, i aby uniknąc zaparc piłam od 5 dnia po operacji przez póltora tygodnia parafine -oczywiscie w coraz mniejszych dawkach, a potem sporadycznie jak czułam ze szykuje sie zaparcie -jeszcze po pare dawek,w sumie przez 6 dni, Teraz pobolewa mnie w prawym boku a czasem w dolnej czesci brzucha,blisko uda, czy to moze być objawem tej krezki ? pozdrawiam, Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 W praktyce klinicznej nie ma czegoś takiego jak zapalenie krezki. Jest zapalenie, ale węzłów chłonnych krezki. Może dojść do takiego zapalenia węzłów chłonnych przez stosowanie parafiny, ale przez bardzo długi okres liczony raczej w miesiącach. Jeśliby do takiego stanu doszło proces zapalny powinien wycofać się po kilku dniach od wycofania się z leku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mama 13 latka Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 Witam mam pytanie syn jest po zabiegu ,miał ostre zapalenie wyrostka robaczkowego i zapalenie węzłów chłonnych kreski nie wiem co to jest (zapalenie węzłów chłonnych kreski) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Aniela Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 Ja miatam operacje rok temu czasami pobolewa mwnie brzuch w listopadzie robitam tomograf i okazato sie ze mam stwardniejace zapalenie krezki i nie wiem co to oznacza czy jest to grozne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boguś Opublikowano 24 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2019 Witam mam pytanie czy znacie kogoś kto ma stwardniejace zapalenie krezki . Może Aniela z tego postu coś mi na ten temat powie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Darek Opublikowano 29 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2020 Bogus czy ktokolwiek inny bardzo prosze mam takie samo podejrzenie tzn.stwardniajace zapalenie krezki jelita cienkiego. Moglbys cos napisac co sie dowiedziales. Zachodze w glowe i poprostu sie zamartwiam. Bardzo bym prosil o jakas wskazowke co dalej robic i jak sie zyje z ta przypadloscia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario118A Opublikowano 7 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2021 Witam. Czy ktoś z Państwa coś sie dowiedział jak leczyć to schorzenie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asia42 Opublikowano 20 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2023 Witam ,co u Państwa wyszło po takim czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturwawa Opublikowano 31 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2024 Ja lezałem w szptalu w warszawie oddział reumatologii na to samo ,czyli .stwardniajace zapalenie krezki . Niestety ,po tygodniu wypisany do domu bez leków. Ze wzgledu na rzadkosc choroby nie wiedza jak to leczyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi