Gość Gosia z Kielc Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 Witam. Mam takie pytanie, moja mama tydzień temu poślizgneła się i upadła przed domem na lód straciła chwilę przytomność była w szpitalu miała prześwietlenie i nic nie wykazało. Wyrusł jej się ogromny guz z tyłu głowy i była mała ranka(rozcięła też troszkę skórę podczas upadku). Przykładała lodema później ktoś polecił riwanolem. Teraz ten guz jest miękki ale nadal istnieje rana się zagoiła a pod guzem pojawiły się takie plamy czerwono-fioletowe, tak jakby coś się podspodem rozlało. Bardzo mnie to martwi proszę o jakieś wyjaśnienie. Z góry bardzo dziękuję. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 To prawdopodobnie krwiak podskórny. Jeśli to krwiak najlepiej smarować go żelem z heparyną (np. Lioton 1000 4,5 razy dziennie). Krwiak powinien do tygodnia się wchłonąć. Może zostać niewielki guz który jest pozostałością niecałkowicie wchłoniętego krwiaka, który uległ zwłóknieniu. Jeśli ma Pani jakieś wątpliwości w kwestii tego guza proszę skontaktować się z lekarzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gosia z Kielc Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 dziękuję za pomoc pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Demonia92 Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2009 Dzisiaj rano spadłam ze schodów ... Z tyłu głowy urósł mi wielki guz pod którym czuje jakby mi cos pływało ... czuje sie fatalnie z tym guzem ... co to jest .. czy to coś poważnego ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gosc Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 też mam taki guz po udeżeniu huśtawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi