Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Tępy ból o charakterze kolki w podbrzuszu promieniujący do biodra

Gość Anna

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Od trzech miesięcy cierpię na bóle brzucha (tępy ból, co jakiś czas ból o charakterze kolki - ból jest zlokalizowany głownie po prawej stronie brzucha, w jego dolnej części, promieniujący w stronę biodra). Miesiąc temu miałam robioną gastoskopię (stan zapalny dwunastnicy, ale gastrolog stwierdził, że te bóle nie mają nic wspólnego z bólami w podbrzuszu). Ginekolog wykluczył choroby układu rozrodczego (byłam aż u 4 różnych i każdy uważa, że nie ma to nic wspólnego z układem rozrodczym). Urolog wykluczył choroby układu moczowego, znalazł 30 ml płynu w jamie otrzewnej w okolicach pępka. Co może oznaczać ten płyn??? Byłam z tym wszystkim u lekarza rodzinnego, stwierdził, że to nie wyrostek, zapisał i nospę i kazał się zgłosić jak wystąpi gorączka lub iść do ginekologa. Tymczasem bóle są coraz ostrzejsze i utrudniają mi normalne funkcjonowanie, nasilają się przy siedzeniu i chodzeniu, maleją podczas leżenia w pozycji embrionalnej. Proszę o informacje, do jakiego lekarza mogę się udać? Czy mam zgłosić się do chirurga? Co mi dolega?

Gość odpowiadajaca i pytajaca

ja własnie tez mam ten sam problem co Pani tyle ze ja nie mialam robinych innych badan jak usg jamy brzusznej i badanie moczu oraz wizyta u ginekologa wszystko jest w porzadku natomiast ginekolog powiedział ze problem moze byc w jelitach boje sie bo moja bacia od mamy strony miala raka jelita grubego moje objawy sa takie ,ze bol jest klujacy w prawym miejscu pod pepkiem i nie wiem czy to mnie jajnik boli czy to objawy ukryte wyrostka nie moge usiac tak normalnie tylko powoli siadam bo jak za szybko to uklucie jest silniejsze jak idę to w pozycji pochylonej bo jak prosto to tak mnie boli ze nie mogę iść nie mam temperatury raczej skoki cisnienia raz mam 12070 a raz mam 14090 nie dotykam wtedy tego miejsca bo bol jest na samo palpacyjne dotkniecie nie wiem co robic czy udac sie na pogotowie?jak juz mnie tak bardzo zaboli ?Często mniewam zaparcia mimo tego ze odzywiam sie zdrowo duzo ryb owocow warzyw nie pije w ogole gazowanego co to jest ?