Gość Artur Opublikowano 25 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 Witam Czy po resekcji lewego płata wątroby i mając problemy z jelitami (podejrzenie limfocytowego zapalenia jelita grubego) są jakieś przeciwskazania do uprawiania sportów itp?. Chodzi mi dokładnie o biegi, koszykówkę, jogę i ćwiczenia na siłowni (oczywiście typowo rekreacyjnie, nie profesjonalnie). I jeżeli nie, to czy w związku z powyższym można pić napoje energetyzujące i batoniki proteinowe? Jestem ponad rok po resekcji. Po ostatnich problemach jelitowych czuję się już zdecydowanie lepiej i czuję się na siłach wrócić do aktywności fizycznej, tyle tylko że nie wiem w jakim stopniu mogę sobie na nie pozwolić. Proszę o odpowiedź, bo przez te choroby trochę się zapuściłem, straciłem kondycję i chciałby zacząć żyć bardziej aktywnie. Poza tym sport jest moją pasją, a niestety od czasu operacji nie byłem zbyt aktywną osobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dariusz Opublikowano 28 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 abstrahujac od pierwszej czesci twojego pytania - o cwiczenia fizyczne, sprawdz prosze skladniki tych napoi i batonikow i znajdziesz odpowiedz na swoje problemy z ukladem pokarmowym i przyczyne raka watroby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Artur Opublikowano 30 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2011 Ja miałem naczyniaka olbrzymiego i dlatego usunięto mi jeden płat wątroby. Napoi i batoników nie jadam, dlatego zadałem pytanie czy może mógłbym to spożywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi