Gość Teresa Opublikowano 25 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 Witam. Jestem po dwóch operacjach. Przy pierwszej usunięto mi lewą pierś, a przy drugiej węzły pachowe. Po pierwszej operacji rana zagoiła mi się bardzo ładnie mimo, że brałam przed zabiegiem chemię. Po drugiej operacji rana na długości 6 cm nie goi się, szew się rozszedł, lekarz usunął mi nitkę i powiedział że tak to musi się zagoić. Wygląda to okropnie. Lekarz powiedział, że ta rana będzie goić się bardzo powoli bo mam jeszcze 3 chemie przed sobą. Może jest jakiś lek lub krem który przyśpieszyłby gojenie tego rodzaju rany? Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 31 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 Są różne leki działające ogólnie i miejscowo. Jednak co do doradzenia jakie leki zastosować musiałbym bezpośrednio zbadać ranę. Odpowiednie leki stosuje się w zależności od stanu rany (czy rana jest pokryta włóknikiem, czy ziarninująca, czy z martwicą, czy zakażona???). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Teresa Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Jest to rana ziarninująca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi