Gość Mariola Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 Bardzo bym prosiła o skomentowanie wyników badań z scyntygrafii, wizytę u nefrologa mam dopiero za 2 miesiące, a wyniki mnie trochę niepokoją opis nerka prawa nierównimiernie gr9omadzi DMSA-Tc-99m ze słabszym wysycyniem górnego i dolnego bieguna oraz części przyśrodkowej. Nerka lewa wyrażnie nierównomiernie chłonie radioznacznik-widoczne ubytki wysycenia w jej górnej, dolnej, obwodowej i przyśrodkowej części. Udział nerki prawej w oczyszczaniu krwi z radioznacznika wynosi 52% a nerki lewej 48%. Dodam jeszcze że u córki występuje bezobjawowy krwinkomocz, wyniki z krwi są dobre, oprócz obniżonego prawie o połowę dopełniacza C3.Córka jest po nieudanej biopsji i embolizacji nerki lewej, w wyniku krwawienia po biopsji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zuzia Opublikowano 29 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 Witam pania moja córka ma podobne wyniki ze scyntyfrafi i nigdzie nie moge znalezc odpowiedzi bardzo bylabym wdzieczna gdyby pani mi napisala co one swiadczą te od pani córki to moj email zola1984@vp.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi