Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Różna wysokość jąder na skutek ciepła

Gość Adam J

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam 17lat i od zawsze chyba miałem lewe jądro niżej, ale postanowiłem się upewnić czy jest to dopuszczalna różnica. Różnicę jest ciężko zmierzyć, ale wynosi ona blisko 2 centymetry i ujawnia się wtedy kiedy jest ciepło, w innym wypadku różnica jest niewielka. Trochę mi to dokucza, gdyż czasem jak leże na łóżku, na plecach to czuję jakby jądro dochodziło do okolic odbytu (pewnie przez włosy to uczucie się potęguje). Ostatnio też zauważyłem bardzo szybki, impulsywny, dość mocny jednorazowy ból, chyba obu jąder, ale nie pamiętam. Zdarzyło to się chyba 3 razy podczas jednego tygodnia, wydaje mi się że wcześniej też od czasu do czasu takie coś czułem, ale pomyślałem że może to być związane z nadmiernie zwisającymi jądrami. Proszę powiedzieć czy różnica jest dopuszczalna, czy lepiej udać się do lekarza specjalisty.

Rowniez mam tak jak ty. Moja moszna jest bardzo luzna i jadra zawsze lezą nisko. Czy pod wplywem ciepla- duszno w domu, na dworze twoja moszna jest zaczerwieniona i ciepla w dotyku?? Co do bólu jąder też od czasu do czasu mnie pobolewaja ale np raz na pol roku. Zbadaj swoje jadra i jesli cos bedzie nie tak marsz do lekarza. Mozesz tez isc do niego aby rozwiac swoje watpliwosci i wszystkiego się dowiedziec