Gość Kamil Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 Co zrobić kiedy moje wyniki są na skraju dolnej normy? organizm niczego nie trzyma. potas 3,7 (norma 3,6), sód 138 (norma 136). jeśli uprawiam sport czy coś przy czym sie męcze lub pije alkohol (nawet niewielkie ilosci) to przez to te wszystkie elektrolity mi spadają poniżej normy i *umieram*. testosteron także badałem i mam w dolnej granicy, ale wszystko norma. taki organizm czy to gdzies siedzie we mnie głębiej i można zbadać przyczyne? nawet badając amylaze jest w dolnej granicy normy (27, a norma 25) - jednostek nie pamiętam. gdzie może leżeć przyczyna, jestem młody? bardzo prosze o odpowiedź. mam tez problemy z nadcisnieniem i tachykardia (puls 120-150), domniemam że to przez niski poziom potasu. zdrowi ludzie maja go 4.5-4.8 a ja mam 3.7... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mateusz Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 Wyniki przedstawione są w normie, co oznacza, że w ich zakresie nic złego się nie dzieje. Proszę nie doszukiwać się choroby tam gdzie jej nie ma. Jeśli naprawdę choruje Pan na nadciśnienie, należy je bezwzględnie leczyć. Jeśli uprawia Pan sport przez dłuższy czas (3 m-ce po kilka godzin tygodniowo) to tętno jest rzeczywiście niepokojące - jeśli było mierzone w spoczynku - np. po przebudzeniu podczas leżenia w łóżku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi