Gość Marcin Opublikowano 20 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 Mam pytanie mam 21 lat i od 2 lat zmagam sie z lekkimi hemoroidami. Przyjmowałem leki ale co rok miałem nawroty a utrzymywałem dietę .Co mam robić? czy to coś złego moje hemoroidy są 1 stopnia czasem przy zapraciach coś boli ale to rzadko . Gdzie z tym iść bo mój prokotolog pewnie przepisze mi maść i nic wiecej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość K Opublikowano 27 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 Co to znaczy, że masz nawroty? Masz na myśli zakrzepicę czy np krwawienia? Jaki jest twój tryb życia, czy np masz siedzącą pracę? Generalnie żylaki 1 stopnia są zbyt małe żeby kwalifikować je do leczenia chirurgicznego ale można ewentualnie spróbować założyc gumki. Zaufałbym jednak proktologowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mario Sch. Opublikowano 28 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 hallo, ja tez mam ten problem od wielu lat....mam obecnie 28 lat i mam od okolo 17 roku zycia problemy z hemoroidami ktore wracaja jak tylko sie lekko *przypre* na toalecie....w wieku dojrzewania mialem zaparcia teraz juz nie ale niestety powraca czasem bol itd. uzywam mascie ktore usmierzaja bol, czopki sa owiele szkodliwsze na zwieracz odbytu!!!pozdrawiam z Niemiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marcin Opublikowano 28 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 Mam lekkie krwawienie na papierze czasem . i czuje jednego hemoroida. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 Zobacz odbyt choroby zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi