Gość Renata Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Bardzo prosze o przetłumaczenie diagnozy, którą otrzymał dziś mój tata. Z góry dziękuję za odpowiedź. Focus adenocarcinomatis tubularis ( GII), ( Gleason 3+3). Hyperplasia nodularis prostatae. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Focus adenocarcinomatis tubularis ( GII), ( Gleason 3+3). Hyperplasia nodularis prostatae. - oznacza Ognisko gruczolakoraka cewkowego (o 2 stopniu zaawansowania histopatologicznego w skali 3-stopniowej) (6 w skali Gleasona w skali 10 stopniowej - patrz strona: http://eurologia.pl/g/150,skala-gleasona). Przerost grudkowy prostaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Renata Opublikowano 15 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 Lekarz prowadzacy wskazał dwa wyjścia - naświetlania lub operacja. Które rozwiązanie jest lepsze? Dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Renata Opublikowano 15 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 Mam jeszcze jedno pytanie - czy Ognisko gruczolakoraka cewkowego to rak ( złośliwy )? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość medicus Opublikowano 15 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 Tak, to rak złośliwy. Rokowanie niestyty jest bardzo złe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Renata Opublikowano 17 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2011 Czy istnieją szanse na wyleczenie? Czy operacja, leki mogą zahamowac rozwój raka? Czy może Pan polecić nam dobrego specjalistę? I jeszcze jedno pytanie - czytałam o klinice w Heidelbergu, która zajmuje sie również bardzo trudnymi przypadkami raka prostaty - czy tam sa większe szanse na wyleczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi