Gość Dariusz Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Witam. Obecnie mam 17 lat. Kiedy mialem lat 10 dostalem mocnego kopa w jaja- w szkole. Bylem w szpitalu robili mi oklady na jadra gdyz stwierdzono opuchlizne. Po okolo 4 latach od tego zdarzenia pojawily sie zylaki powrozka nasiennego. Dodam ze nie zauwazylem ich wczesniej, a byc moze juz byly. Stopien tych zylakow okreslam cos pomiedzy 2-3. Nie mam zadnych dolegliwosci. Regularnie badam swoje jądra. Mają one jednakową wielkość, twardość, nic na nich nie wyczuwam... żylaki są średnio widoczne przez moszne- nie tak bardzo ze drastycznie znieksztalcaja moszne, ale rowniez nie sa niewidoczne. Nie odczuwam zadnego dyskomforu- bolu, uczucia ciazenia w mosznie. NIGDY mnie to nie bolalo i w niczym nie przeszkadzalo. Wiem również ze mój dziadek ma ta dolegliwosc i ma 2 dzieci. Moje pytanie- Czy jestem nieplodny/bezplodny? Czy mam obnizone szanse na bycie zdrowym, plodnym mezczyzna, mimo iz nie doskwiera mi zaden dyskomfort? Bardzo prosze o sensowna odpowiedz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Czy jestem nieplodny/bezplodny? - na ponad 90% jesteś płodny, ale żeby stwierdzić ewidentnie swoją płodność trzeba by wykonać badanie nasienia Czy mam obnizone szanse na bycie zdrowym, plodnym mezczyzna, mimo iz nie doskwiera mi zaden dyskomfort? - u około 5-10% mężczyzn z żylakami powrózka nasiennego występuje bezpłodność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość darek Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 czyli moge byc spokojny tak?? pocieszyles mnei stapler *) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi