Gość Karol Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Witam. Kilka dni temu zrobił mi się zastrzał, posmarowałem wtedy 2 razy maścią termentiol czy jakoś tak i nic nie pomogło, wczoraj zrobiłem opatrunek z maści ichtiolowej i palec nadal boli u jeszcze na tym opuchnięciu pojawiła się żółta plamka, co to jest? Czym się najlepiej tego pozbyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Trzeba w tej sprawie udać się do chirurga. Taki zastrzał zapewne będzie wymagał leczenia zabiegowego czyli nacięcia. Ta żółta plamka to zapewne zbierająca się ropna wydzielina, która musi zostać mechanicznie ewakuowana. Może okazać się konieczne sączkowanie nacięcia i włączenie antybiotyku ogólnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Karol Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Panie Stapler, a to samo nie pęknie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi