Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Przesunięcie zmiany hypoechogenicznej w piersi

Gość Bożena

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry , mój problem jest następujący ,we wrześniu zeszłego roku pojawił si u mnie wyciek z sutka kolorem przypominający ropę ,czasami wydawało mi się jakby był lekko podbarwiony krwią .Ginekolog zrobił mi USG na którym stwierdził zmianę i zalecił kontrolne USG za pół roku .W czerwcu zrobiłam to kontrolne badanie ,tym razem jednak badanie robił mi lekarz chirurg i wynik jest następujący: Na granicy otoczki zmiana hypoechogeniczna o średnicy 4.1 na 4.8 mm i zalecił biopsję cienkoigłową pod kontrolą USG . Biopsja jednak nie doszła do skutku ponieważ lekarz nie uwidocznił zmiany na USG. Chciałabym zapytać czy jest możliwe że zmiana się przesunęła w jakiś sposób lub schowała gdzieś ? czytałam że zmiany w okolicach brodawki są trudne do zlokalizowania , czy poza biopsją jest inna metoda żeby sprawdzić jaki charakter ma zmiana ? .Prosze o odpowiedź bo bardzo się denerwuję .Dziękuję za każdą odpowiedź .

Witam,ja mam podobny problem z tym ,że biopsja została wykonana i wynik jest : komorki z umiarkowana atypią ( podejrzenie nowotworu ) i wskazanie do wycięcia.Jak pojechalam do chirurga onkologa i zrobiono kolejne usg to guza tez nie było widać.Wskazanie kontrola za 6 msc.Byłam jeszcze u innego chirurga i powiedzial ,że gdzieś jest błąd i skierował na kolejne usg 18.07 i ponowny opis mammografi.Nie nwiem jak to mozliwe ,ale tak jest.. a ja nadal sie denerwuję i chodzę jak* tykająca bobma*.Może zrob usg jeszcze u kogoś innego i zobaczysz.Powodzenia