Gość Marlena Opublikowano 11 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 Coś mi wyskoczyło pod pachą kilka miesięcy temu. To coś pod skórą, nie rusza się. jest no takie twardawe. byłam z tym u lekarza i powiedział że to węzeł się powiekszył. i było to spowodowane goleniem pachy[jekimś lekkim podrażnieniem po goleniu] i minie może po miesiącu. Ale ja przecież depiluję pachy od 3 lat. obecnie mam 16. Ta gulka wcale się nie zmniejsza. Nie boli ale jest nie taka mała. nie miałam przeziębienia wtedy ani innej choroby. Co to jest? OD czego powstaje? Jak leczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Aga Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Marleno chciałam Ci napisać że mam taki sam problem. Mój pojawił się po zastosowaniu etiaxilu pod pachy. Najpierw bardzo bolała mnie pacha i ta **niby** narośl pod skórą. Ale minęły trzy dni i zrobiła się mniejsza i już nie boli, sądzę że za jakieś 2 dni zniknie całkowicie. Wcześniej też tak miałam i tak samo zginęło. Także najlepiej może zmienić środek który się używa przeciw poceniu:)...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marlena Opublikowano 15 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 Ja również stosowałam etiaxil. Bo pocę się niesamowicie. Jest to proble w szkole bo odemnie śmierdzi, ale nie stosuję go od 3 miesięcy, a gulka nadal jest. Używałam tej kulki od zeszłego roku. Kiedy Agata przestałaś stosować etiaxil i po jakim czasie od przestania zaczeła znikać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Agnieszka (Aga) Opublikowano 15 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 Jak zauważyłam że pojawiła się ta narośl pod skórą to zaprzestałam stosowania tego etiaxilu. Dzisiaj mija 5 dzień i już prawie nie wyczuwam tej narośli. Także mniejwięcej po 6 dniach nie powinno już jej być. Jeżeli u Ciebie nadal ona będzie to najlepiej jakbyś poszła do lekarza i powiedziała mu o tym. I powiedz też że używałaś etiaxilu ale minęło już tyle i tyle dni a to nadal Cię boli. Powinien skierować Cię na jakieś badania które wyjaśnią w czym tkwi problem. Bo być może to węzły chłonne i trzeba zastosować odpowiednie leczenie. Tak będzie najlepiej:). A pozatym są różne tabletki bez recepty które zapobiegają poceniu a nie działają drażniąco na tkanki i delikatną skórę pod pachami. Warto spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marlena Opublikowano 16 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 Dzięki. Nie wiem czy on coś konkretnego powie. Jak mogą się powiększyć węzły po goleniu pach? Musiał być chyba pijany jak to mówił. Mam to trzy miesiące. Może samo zniknie, nie chcę martwić rodziców. Po twojej odpowiedzi Wyczytałam kilka wypowiedzi na innych forach dotyczących tego specyfiku i powiększenia węzłów, masz rację. Jest tak silny że u wielu osób powodował powiększenie lub pieczenie. Dzięki wielkie. przynajmniej wiem że to nie żaden niebezpieczny guz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Aga Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 Nie ma za co. życzę zdrówka i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marlena Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi