Gość Paweł Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Witam, mam 14 lat. Od 6 miesięcy podejrzewam u siebie ginekomastię, wskazuje na to każdy opis. Jestem otyły, ważę 105 kg i mam 175cm wzrostu, dodam ,że jestem na diecie. Bólu zwykle nie czuję tylko wtedy gdy mocniej dotknę sutka. Czy jest potrzeba wizyty u endokrynologa. Czytałem ,że w okresie dojrzewania znika to w czasie 2 lat. Nie wpływa to źle na moją psychikę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 11 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 Raczej to właśnie przerost gruczołów sutkowych w okresie dojrzewania, a poza tym na pewno też nagromadzenie tkanki tłuszczowej typowe w przypadku otyłości. Raczej nie ma potrzeby wizyty u endokrynologa. Jednak jeśli masz wątpliwości co do tego możesz o tym problemie poinformować rodziców i skonsultować się bezposrednio z lekarzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi