Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Przewlekłe osłabienie organizmu przy powiększonym migdale i węzłach chłonnych

Gość Artur

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam obecnie 17 lat i od miesiąca z przerwami źle się czuje . Gdy biorę przez 2-3 dni Gripex max i rutinoscorbin to przechodzi , ale po tygodniu znowu wraca . Złe samopoczucie ogólne osłabienie i nogi jak z waty . Mam jakby takie *ataki* złego samopoczucia raz się czuje źle a raz dobrze . Oprócz tego mam powiększony prawy migdał . I chyba węzły chłonne szyjne i pod lewą pachą . Mówię chyba bo ostatnio się zastanawiam czy nie wpadłem w nerwice i doszukuje się czegoś dziwnego w moim organiźmie . Czytam ostatnio dużo o nowotworach i różnych chorobach i doszukuje ich w sobie . Nie wiem co mam z tym zrobić wstydzę się już chodzić do lekarza bo przez ostatnie 2 miesiące byłem już około 7 razy . Badania moczu , CRP , krwi miałem bardzo dobre tak mi powiedział Chirurg i Dermatolog u których byłem (wrastający paznokieć) . Badanie USG jamy brzusznej wyszło ok . Wszystko mam w porządku oprócz śledziony która jest powiększona (wymiary to 149x105x44) nie ma żadnych stanów ogniskowych itp . Morfologie i mocz robiłem 2 miesiące temu a USG miesiąc-półtora . Byłem oczywiście z tą śledzioną u lekarza który powiedział mi że przy takim wzroście i wadze jest to normalne . Co to może być ? Czy jest to chłoniak ? Bardzo proszę o odpowiedź .

Dzisiaj byłem u pediatry która zapisała mi antybiotyk - Canbiox oraz Multilac i Rutinacea . Oglądała mi gardło i stwierdziła że jestem przeziębiony . Trochę słabo się czuje . Czy mam wykonywać jakieś dodatkowe badania ?