Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Pieczenie penisa i pękanie skóry na napletku

Gość damon

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ! Jakieś 2tyg. temu po stosunku z moją dziewczyną wystapiło : zaczerwienienie(podraznienie) , popekany napletek tzn. takie małe ranki, oraz takie małe krostki. Do tego uczucie swędzenia i pieczenia. U mojej partnerki podobne objawy tyle, że na wargach sromowych tak bardziej od wewnatrz. U mnie dalej było tak, że krostki znikneły wraz z zaczerwienieniem po jakis 3-4 dniach. Natomiast rany na napletku są do teraz.. tzn. goiły się ale przy każdej mojej próbie ściągnięcia napletka rany odnawiały sie. Dużo czytałem na temat stulejki itp. i myślałem nad tym, ale po 1 stało się to po stosunku mi oraz partnerce, więc to takie zastanawiające. A po 2 miałem zwężony napletek ale teraz jest on coraz bardziej w normie. Jednak dzisiaj probowałem go ściągnać podczas wzwodu to znów mi popękał (2 małe rany) i to boli, tzn. piecze, szczypie. Dodam, iż mojej partnerce przeszło wszystko, prócz swedzenia, ale teraz zaczeła stosowac maść *clotrimazolum*, więc mam nadzieję, że jej przejdzie. Natomiast proszę o jakąś radę dla mnie. Jakieś maści ? Leki ? Co to w ogóle może być ? Pozdrawiam.

Radzę w tej sprawie udać się bezpośrednio do lekarza. Takie objawy sugerują zakażenie grzybicze, a w takim przypadku i Pan i Pana partnerka musicie być razem leczeniu. Środki farmakologiczne stosowane miejscowo mogą nie wystarczać. Być może konieczne będzie włączenie leków doustnych.