Gość Magdalena, lat 24 Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 Dostałam właśnie wynik MRI mój ortopeda jest na urlopie i nie wiem czy może to poczekać miesiąc do jego powrotu: w rogu tylnym łąkotki przyśrodkowej obecność nieregularnych struktur wysokosygnałowych, co odpowiada zmianom zwyrodnieniowym II stopnia. W bezpośrednim sąsiedztwie rogu przedniego łąkotki bocznej widoczna jest torbiel okołołąkotkowa, pośrednio świadcząca o pęknięciu tego rogu. Innych zmian patologicznych nie wykazano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Można swobodnie poczekać z tym wynikiem na konsultację z ortopedą oczywiście w tym czasie nie obciążając stawu kolanowego. Zmiany w zakresie łąkotek są stare i typu zwyrodnieniowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Magdalena, lat 24 Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 Witam, jestem po wizycie u ortopedy zalecił on wykonanie artroskopii kolana. W dużej mierze przesądził o tym fakt, iż trenuję siatkówkę z której to musiałam zrezygnować z powodu bólu. Mimo terapii zachowawczej w postaci odpoczynku i zastrzyków z suplasynu nie ustąpił a nawet się nasilił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi