Gość Dorota Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 3 miesiące temu urodziłam córkę poprzez cesarskie cięcie (położenie miednicowe płodu), podczas operacji wycięto mi przypadkowo znaleziony guzek otrzewnej. Po badaniu hist.-patologicznym wyszło, iż nie jest to nic złośliwego. Obecnie od ponad tygodnia boli mnie brzuch i jest to ból, który obejmuje część brzucha powyżej pępka w górę, nie jest to ani ból żołądka, ani innego organu. Odżywiam się prawidłowo, ale od czasu porodu cały czas chudnę, choć w ciąży przytyłam 7 kilo, teraz ważę o 11 kilo mniej. Czy taki objaw może być jeszcze skutkiem ubocznym po porodzie czy może to mieć związek z wyciętym guzkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stappler Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Trudno określić co Pani dolega bez badania, na podstawie tylko przedstawionych objawów. Ból powyżej pępka może być związany z patologią w zakresie żołądka, dwunastnicy, trzustki, pęcherzyka żółciowego, wątroby, jelita grubego. Trudno powiedzieć bez badań dodatkowych (np. USG jamy brzusznej). Bóle te też mogą być związane ze zrostami powstałymi po cięciu cesarskim w jamie brzusznej oraz po wycięciu guzka otrzewnej. Jeśli Pani karmi dziecko to typowym jest, że traci się znacznie na wadze ciała. trzeba skonsultować się z tym problemem z lekarzem. On zadecyduje o dalszym sposobie postępowania. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi