Gość Karolina Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 Niedawno wycięto mi narośl (róg skórny) z części zewnętrznej nosa, otrzymałam właśnie wynik badania, który brzmi * Papilloma planoepitheliale hyperkeratoticum. Excisio completa*. Co dokładnie to oznacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stappler Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Tłumaczenie na język polski brzmi: Brodawczak płaskonabłonkowy, nadmiernie rogowaciejący. Wycięty w całości. Jest to łagodna zmiana nowotworowa, rozrastająca się tylko miejscowo. Zmiana została usunięta całkowicie dlatego leczenie zostało już zakończone. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 1 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 Wycięty w całości skórniakowłókniak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość monika Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 papiloma planoepitheliale No II. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość monika Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 co to oznacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stanislawa Opublikowano 16 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 Wynik badania Histopatoligicznego, co oznacza. Adenoma tubulare cum dysplasia gradus minoris.Excisio completa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Inga Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Prosze o przetłumaczenie mi wyniku * *Naevus dermalis papillaris cutis. Excisio completa.* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tadeusz Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 W moim badaniu histopatologicznym wyszło, że narośl którą usunięto mi z gardła za językiem małym to: Papilloma planoepitheliale. Co to oznacza? Czy jest to coś groźnego? Czy po usunięciu tej zmiany następuje jakieś dalsze leczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi