Gość joanna Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Moja mama ma nadczynnosc tarczycy,dwa lata temu zostala poddana operacji wyciecia guzkow na placie.Ale niestety pol roku temu zaczely narastac nowe,narazie badania wykazuja ze to nie grozne,a przynajmniej lekarze tak twierdza.Ja bardzo bylabym wdzieczna za informacje :co znaczy takie narastanie nowych guzkow?,Czy jest to bardzo niebezpieczne dla zycia mojej mamy?Bardzo boje sie zeby to nie byl rak zlosliwy.Gdzie w Polsce mozna zrobic dokladne profesjonalne badanie ktore by ocenilo sytuacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Najlepiej, aby stwierdzić czym są te guzki należałoby wykonać biopsję cienkoigłową. Dość często dochodzi do wznowy guzków typu koloidowego. Są to guzki niegroźne, łagodne, związane zazwyczaj z nadprodukcją hormonalną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grzegorz Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 jaka diete trzeba prowadzic po wycieciu tarczycy? co jesc? jakie produkty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi