Gość Marlena Opublikowano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Witam! Ponad miesiąc temu silnie uderzyłam się w kostkę. Ból odczuwałam po obu stronach stopy. Prześwietlenie nie wykazało żadnych zmian w kościach jednakże nie mogę pozbyć się bólu i (już) lekkiej opuchlizny, która nasila się wieczorami po całym dniu chodzenia. Smarowałam Altacetem, Venorutonem i Traumeelem i nic. Boli zwłaszcza przy ucisku oraz skrętach stopą i przy kierowaniu palcami stopy silnie ku ziemi. Proszę o radę, co może pomóc szybko, ponieważ za miesiąc wychodzę za mąż i sprawne nogi są niewątpliwie bardzo istotne... Maści, którymi smarowałam były przepisane przez lekarza chirurga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 Radzę w tej sprawie jeszcze skonsultować się z ortopedą. Takie objawy mogą świadczyć o jakimś uszkodzeniu elementów stawu skokowego. Być może konieczne okaże się unieruchomienie stopy na jakiś okres (np. szyna gipsowa na 2 tygodnie). O wszystkim powinien zadecydować ortopeda po bezpośrednim badaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi