Gość Wojciech Opublikowano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Witam. Moja mama dostała dzisiaj wynik z wycinka była na badaniu ginekologicznym. Bardzo proszę o przetłumaczenie i zdagnozowanie tego o to wyniku. Jest on po łacinie. Hyperplasia endometri glandularis simpleks sine neoplasmate (Możliwe ,że gdzieś jest popełniona *literówka*, mama napisała mi tą treść sms) Bardzo proszę o zajęcie się tą sprawą i napisanie czy to poważne. Pozdrawiam i z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Hyperplasia endometri glandularis simpleks sine neoplasmate - oznacza Przerost śluzówki macicy gruczołowy prosty bez nowotworu To tylko zwykły nadmierny rozrost śluzówki jako przejaw jej zwyrodnienia - bez cech jakichkolwiek zmian typu nowotworowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wojciech Opublikowano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Bardzo dziękuje. Przestraszyłem się czytając podobne diagnozy, ale ostatnie słowa czyli *sine neoplasmate* oznaczają dosłownie *Bez nowotworzenia - czyli jakich kolwiek oznak nowotworu* uspokoiły mnie. Jeszcze raz bardzo dziękuję i pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MARTA Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 ja tez dziekuje za odp. mam to samo co ta pani szukałam odp. co nieco wystraszona i tą odp, sie uspokoiłam dziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi