Gość Dorota Opublikowano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Witam . Proszę o pomoc gdyż nie wiem już gdzie mam się zwrócić o pomoc . Sprawa dotyczy tego , że mój 3 letni synek miał 15.06.2011 r operacje na spodziectwo i brzuszne przygięcie prącia , a 16.06.2011 r został wypisany do domu w stanie dobrym gdyż nie gorączkował i szybko doszedł do sił . W 3 dobie po operacji zaczęła się zbierać ropa w napletku i ogólnie bardzo penis mu spuchł . W 6 dobie po operacji zaczęły puszczać szwy i cały napletek jest rozerwany , spuchnięty i widać że jest ropa . W szpitalu w którym dziecko było operowane powiedzieli , że nic nie da się zrobić do puki jest stan zapalny i 29.06.2011 r mamy wizytę w poradni urologicznej i że jeśli dziecko nie gorączkuje i oddaje mocz normalnie nie ma wskazań do przyjazdu na oddział . W innym szpitalu dziecięcym lekarz stwierdził , że skoro dziecko nie było tutaj operowane to mamy jechać gdzie indziej , nawet się nie pofatygował by zobaczyć dziecko . Synek przy penisie dotyka i już 2 raz poleciało troszkę krwi . Jestem tym wszystkim zdruzgotana i nie wiem już co robić , w aptece Pani kazała mi polewać ranę rivanolem i tantum rosa przemywać . Bardzo proszę o pomoc co mogę zrobić i o odpowiedź czy w takim wypadku syn będzie przechodzić kolejną operację ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Raczej taki stan nie wymaga kolejnego zbiegu. To zropiałą rana, która powoli powinna ulec wygojenie, lecz gojenie będzie długotrwałe i przez ziarninowanie. Radziłbym w tej sprawie jednak pilnie skonsultować się z urologiem (może prywatnie, żeby było szybciej). Może konieczna jest antybiotykoterapia. Na pewno o ranę trzeba dbać tak jak zalecono w aptece. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi