Gość Agata Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Witam! Od kilku lat porykam sie z pewnym problemem. Mianowicie co jakis czas pojawia mi sie torbiel 3 cm nad odbytem. Uniemozliwia mi ona siedzenie. Rok temu przeprowadzono mi operacje jej usuniecia, gdyz pojawila sie ranka z ktorej saczyla sie ropa wymieszana z krwia. Od jakiegos tygodnia bol i torbiel pojawily sie ponownie i wystepuje lekko podwyzszona temperatura ciala. Na tyle na ile jestem w stanie ocenic rozmiar, to ma ona srednice okolo 2 cm. Lekarz ogolny kaze czekac az znow pojawi sie ranka z saczacym sie plynem i zaleca po raz 3 w ciagu roku przyjmowanie penicyliny, ja jednak sie boje zakazenia a czuje, ze od penicyliny tylko oslabia sie moj organizm a zjawisko pojawia sie coraz czesciej. Czy w momencie, gdy wyczuwane jest powiekszenie sie torbieli a nie ma ranki i uplywow powinno sie przeprowadzic zabieg jej usuniecia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Najlepiej w chwili obecnej skonsultować się już teraz z chirurgiem (to co Pani opisuje to torbiel krzyżowa). Lepiej wykonać zabieg, gdy zmiana jest niewielka niż czekać aż zropieje i znacznie się powiększy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2017 Choroby odbytu zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi