Gość Małgorzata Opublikowano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Witam panie doktorze. Jestem 7 miesiecy po laparoskopowym zabiegu usówania pęcherzyka żółciowego. Nie ukrywam że po zabiegu przytyłam 10 kg mimo że stosowałam diete jak nakazał lekarz i nie moge dojsc do poprzedniej wagi. czy możliwe jest żeby po zabiegu aż tyle utyc i jaki powód może być tego że mam strasznie twardy brzuch i od 2 miesiecy prawie cały czas czuję nieprzyjemne kłucia w trzech miejscach ktore zrobili mi lekarze podczas zabiegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Najlepiej w tej sprawie bezpośrednio skonsultować się z chirurgiem. Być może konieczne okaże się wykonanie kontrolnego USG jamy brzusznej. Raczej po tego typu zabiegu nie dzieje się nic w zakresie jamy brzusznej i powłok brzusznych. Może to Pani subiektywne odczucie spowodowane zwiększeniem wagi ciała. Dość często zdarza się, że osoby po usunięciu pęcherzyka żółciowego przybierają na wadze. Związane jest to ze zwiększeniem apetytu po usunięciu patologicznego narządy oraz częstszym przyjmowaniem pokarmów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Małgorzata Opublikowano 3 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 dziekuje za odpowiedz. Mam jeszcze jedno pytanie. Czy w zwiazku z tym ze nie mam juz pecherzyka to czy moge zażywac srodki wspomagajace odchudzanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi