Gość Grzegorz Opublikowano 19 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 Panie Doktorze, na wstępie zaznaczę, iż problem dotyczy mojego taty, ale chyba wstyd nie pozwolił mu jeszcze na wizytę u właściwego specjalisty. Poniżej kilka objawów, które zauważyłem i które opowiedział po ostatnim ataku bólu: - problem występuje raz na kilka miesięcy do pół roku, - w tym czasie czuje się osłabiony, jak mówi czasem ma za niskie ciśnienie a czasem za wysokie, - ból występuje ok 10-15 cm powyżej odbytu, - trwa od kilku do kilkunastu minut i samoistnie przechodzi, - ok. 5 min wcześniej wie, że ten moment nadchodzi, że będzie bolało, - zdarza się, że zanim ten ból nadejdzie biegnie do wc, chyba celem oddania stolca, Napiszę jeszcze kilka być może niezbędnych informacji: - wiek 62 lata, - raczej brak zaparć i wzdęć, - oddawanie gazów w normie, - kiedyś chorował na wrzody żołądka, - do dzisiaj powracająca nadkwaśność żołądka, - po przebytym zawale i kilku stanach przedzawałowych (ok 5 lat temu), - lekarz kardiolog nie widzi związku, - od czasu zawału, bardzo dużo jeździ na rowerze, dziennie od 20 km do nawet 80 km. (średnio 20-30km dziennie) - ogólnie dobre samopoczucie brak bólów głowy, gorączki, wymiotów, nudności, - pracuje umysłowo, ciągle narażony na stres, bardzo dokładnie wykonuje swoją pracę, zawsze zgodnie z zasadami, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Damian Opublikowano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Tez tak mam juz 4 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Choroby odbytu zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi