Gość Agnieszka Opublikowano 15 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 Witam! 10 stycznia 2008 roku miałam operację na kolano w szpitalu św. Jadwigi w Trzebnicy(mam nawykowe zwichnięcie obu rzepek). Z kolanem jest wszystko w jak najlepszym porządku, minęły już 3 lata, a w kolanie dalej mam nierozpuszczony kawałek szwu. Jest on długości może 4-5cm i wystaje mocno pod skórą kiedy zegnę kolano. Do tej pory mi to nie przeszkadzało, ale teraz coraz częściej nie mogę zgiąć nogi,bo odczuwam bardzo kujący ból w tym miejscu, gdzie znajduje się szew. Czy ten ból spowodowany jest nierozpuszczonym się szwem? Gdzie powinnam się zgłosić, żeby ten szew mi usunięto? Czy w ogóle należy go usunąć i nic się nie stanie potem w kolanie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 15 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 Czy ten ból spowodowany jest nierozpuszczonym się szwem? - raczej nie powinno to być związane z tym szwem (raczej z jakimś np. zwyrodnieniem stawu kolanowego), ale szew należałoby usunąć Gdzie powinnam się zgłosić, żeby ten szew mi usunięto? - najlepiej do poradni chirurgicznej Czy w ogóle należy go usunąć i nic się nie stanie potem w kolanie? - należy usunąć skoro wystaje poza skórę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi