Gość Tomasz Opublikowano 15 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 Witam, 4 miesiace temu miałem operacje na przepukline pachwinowa i wszyto mi siatke. 2 tygodnie temu podczas wiekszego wysilku fizycznego zrobił mi sie obrzek worka mosznowego po obydwu stronach. Byłem u lekarza nie stwierdził wznowy przepukliny a jedynie obrzek miałem robione usg i nie stwierdzono przepukliny wodniaka itp. Obrzek jest najwieksze rano potem biore antybiotyk i robi sie mniejszy, czy moge z tym pracowac? Za tuydzien wyjezdzam za granice do pracy a jutro konczy mi sie antybiotyk. Jak długo taki obrzek moze byc? nasila sie gdy wykonuje chodze itp. Czym moge przyspieszyc to by ten obrzek ustąpił? Prosze pilnnie o odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 15 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 Obrzek jest najwieksze rano potem biore antybiotyk i robi sie mniejszy, czy moge z tym pracowac? - o tym czy można pracować powinien zadecydować chirurg po bezpośrednim badaniu, raczej skoro nie stwierdzono ani wznowy przepukliny ani wodniaka nie powinno być przeciwwskazań do pracy Jak długo taki obrzek moze byc? - powinien w przeciągu 2-3 tygodni zaniknąć Czym moge przyspieszyc to by ten obrzek ustąpił? - nosić obcisłe majtki i jądra powyżej poziomu ciała w czasie leżenia, robić okłady z Altacetu (albo użyć żelu Altacet) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomasz Opublikowano 18 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 Dodam ze do tego bolą mnie pachwiny (nie cały czas- czasem wieczorem i rano i to nie jest silny ból) czy powodem może byhć ten obrzęk? obrzęk ujtrzymuje się juz 2 tydzien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 19 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 Tak, raczej te objawy są związane właśnie z tym obrzękiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomasz Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 Chciałbym prosić o jeszcze jedną porade, jak samemu moge sprawdzic czy mam wznowe przepukliny? wiem ze należy trzymac palce i zakaszlec ale nigdzie nie jest sprecyzowane co mam czuć i w którym miejscu mam dokładnie trzymac palce i czy uscisk ma byc silny? A czy ręcznik pod workiem mosznowym mogę mieć tez przez noc? Obrzęk dalej jest ale bardzo powolutku sie zmniejsza, ale bolą mnie pachwiny i mam opuchlizne ( najwieksza z prawej strony gdzie miałem operacje ). Dzis mija około 25 dzien tego obrzęku. Pozdrawiam i Prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomasz Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 W pachwinach oprócz bólu i opuchniecia czuje również takie dziwne uiczucie wypełnienia jak by było w nich powietrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi