Gość Agnieszka Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Witam Od około tygodnia mam mocno powiększone węzły chłonne przy uszach (szyja). Lewa strona około 1 cm, prawa 2-2,5. Prawa strona jest bardzo bolesna. Węzły chłonne powiększają się głownie wtedy gdy jestem zmęczona, np. podczas sesji i intensywnej nauce (nie wiem czy jest to z tym związane). Pojawia się również w tym samym czasie guzek około 1,5 cm z tyłu głowy (okolice lewego ucha). Oprócz tego od około 4 m-cy mam powtarzającą się codzienną chrypkę trwa około 3-4 godzin po obudzeniu ze snu nocnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Takie objawy raczej wskazują na stan zapalny w zakresie górnych dróg oddechowych co odczynowo przejawia się powiększeniem węzłów chłonnych szyjnych i karkowych. Radzę w tej sprawie skonsultować się z laryngologiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Agnieszka Opublikowano 15 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 Dziękuję za odpowiedz jutro jestem umówiona na wizytę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi