Gość tomek Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Witam mam takie pytanie zrobiłem ostatnio badanie scyntygrafii przepływów jądrowych i wyniki są takie: fala zwrotna znad prawego jądra 6% fala zwrotna znad lewgo jądra 37% a norma jest *20% A moje pytanie brzmi czy to kwalifikuje się do operacji oraz czy to ma wpływ czy będę mógł mieć dzieci.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Z nad lewego jądra fala zwrotna znacznie przekracza normę co daje raczej kwalifikację do leczenia operacyjnego. Radzę w tej sprawie skonsultować się z urologiem, który podejmie ostatecznie w tej sprawie decyzję. Oczywiście przewlekła niewydolność żylna w zakresie jąder może doprowadzić do zmniejszenia płodności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi