Gość Karolina Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 *Od kilku miesięcy mam bóle po prawej stronie brzucha tuż pod żebrami, które promieniują na plecy. Byłam u lekarza w grudniu. Skarżyłam się tylko na ból pleców, który wtedy odczuwałam. Skierował mnie na masaż, DD i sollux. Po 10 dniach zabiegów (luty) nie odczułam żadnych popraw tylko stwierdziłam, że ból pleców pochodzi z brzucha... Gdy się złapię za bok, ścisnę palcami i zegnę to już go nie odczuwam. Miewam takie bóle codziennie z godzinnymi przerwami lub pojawia się co 2 dzień. Najbardziej odczuwam go jak długo stoję. Czuję się wtedy słabo i usilnie szukam miejsca żeby usiąść. Może w diagnozie pomogę tym, że zawsze odżywiałam się tak samo czyli nie za dużo i czasem nie regularnie, może nawet i nie zdrowo, ale zwiększył mi się obwód brzucha, 3 kg więcej masy, odczuwam gorzki posmak w ustach, mam więcej wyprysków na skórze pleców i dekolcie (w tym ropne), bladość skóry, wypadanie włosów, ciągła senność i zmęczenie, stany podgorączkowe (37-37,5). Może niektóre objawy nie mają nic wspólnego z tym co się może u mnie dziać, ale przedtem ich nie było i chciałam w jakiś sposób pomóc :) Mam 20 lat* Karolina, kilka miesięcy temu ODP od medicus: Koniecznie badanie USG jamy brzusznej i nerek i diagnostyka wątroby. Jeśli w USG będzie ok należy zrobić badanie jelita grubego - kolonoskopię. WITAM PONOWNIE Pani Doktor zleciła mi usg jamy brzusznej. W wyniku nic nie wyszło. Poszłam do niej z tym i sądziłam, że skieruje mnie na inne badanie, a ona powiedziała, że *może to jednak od kręgosłupa* i dała mi kartkę z ćwiczeniami na mięśnie... Mama kupiła matę masującą, ale też nie pomogła mimo, że regularnie masowałam plecy. Niedawno na brzuchu wyczułam zgrubienie... Myślałam, że panikuję, ale mama też wyczuła, siostra i narzeczony... Zgrubienie jest po prawej stronie. Mniej więcej wychodzi spod żeber ukośnie nie dochodząc do pępka... To miejsce jest twarde. myślałam,że to skośny mięsień brzucha, ale bez napinania czuję stwardnienie i delikatny ból. Zgrubienie widać i czuć jak stoję. Jak pójdę do rodzinnej to powie, że wymyślam... Może powinnam wziąć skierowanie do chirurga? Chcąc nie chcąc z bólem borykam się już ponad pół roku i jest coraz silniejszy, pulsuje... A rodzinna po prostu mnie ignoruje... Co to może być za wybrzuszenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi