Gość Emilia Opublikowano 13 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 Mam duży problem. ponad pół roku temu robiłam sobie lewatywę w płynie ( w plastikowym opakowaniu) i zahaczyłam o zwieracz. Zaczęła mi krew lecieć. Później miałam problemy, początkowo mnie bardzo bolało przy oddawaniu stolca i trochę krew leciała. Później objawy mijały, ale nigdy nie poszłam z tym do lekarza. Po dłuższym braku bólu po prostu zapomniałam o tym. Jednak ostatnio doszło do zakażenia bakteryjnego pochwy (przeszło na odbyt), wszystko mi przeszło i pieczenie w okolicy pęcherza i nawet bąble wokół odbytu. Niestety tam gdzie kiedyś skaleczyłam się tym opakowaniem powstała ranka. Teraz ona sama nie boli ale czuć ją jak się wypróżniam, leci z niej krew. Nie wiem co mam robić. Czuje, że w środku jest nabrzmiała skóra ( po tym zakażeniu). Na pierwszy rzut oka w ogóle nic nie widać. Czuć tylko tą rankę przy wypróżnianiu. Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 18 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 Takie objawy wskazują na występowanie szczeliny odbytu. Radzę w tej sprawie bezpośrednio skonsultować się z chirurgiem najlepiej proktologiem, który po badaniu zaleci odpowiednie leki i sposób postępowania. W takim przypadku najskuteczniejsze są leki na receptę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Choroby odbytu zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi