Gość Mirek Opublikowano 13 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 Witam serdecznie! Pragnę dowiedzieć się, jak długo mam stosować dietę lekkostrawną po zabiegu plastyki przepukliny okołopępkowej, pooperacyjnej sposobem Mayo, oraz po jakim czasie od zabiegu mogę myć ranę mydłem pod prysznicem ( a po jakim kąpiąc się w wannie). Jestem w tej chwili czwarty dzień po operacji i przy dzisiejszej zmianie opatrunku mam wrażenie, że w ranie jest ropa. Z góry dziękuję za odpowiedż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 18 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 jak długo mam stosować dietę lekkostrawną po zabiegu plastyki przepukliny okołopępkowej, pooperacyjnej sposobem Mayo? - nie ma potrzeby stosowania jakiejkolwiek diety po jakim czasie od zabiegu mogę myć ranę mydłem pod prysznicem ( a po jakim kąpiąc się w wannie). - już po 2-3 dniach od zabiegu należałoby zdjąć opatrunek i myć ranę w mydlinach, pod prysznicem, po usunięciu szwów można swobodnie kąpać się w wannie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi