Gość ewa-maria Opublikowano 11 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2011 Mam pytanie jaka jest różnica między usg dopochwowym a usg miednicy mniejszej( dotyczy jajników przez powłoki brzuszne). Miałam robione usg dopochwowe u ginekologa. Nie otrzymałam wyniku. wszystko jest niby ok ale lekarz nic nie wspomniał o wielkości jajników ani o echogeniczności macicy. Czy usg dopochwowe jest dokładniejsze czy może lepiej jest wykonać usg jajników przez powłoki brzuszne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 16 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Badanie USG przez powłoki brzuszne jest słabą metodą do oceny narządu rodnego zwłaszcza jajników. Najlepszym badaniem w tym względzie jest USG przezpochwowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi