Gość Lidia Opublikowano 9 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 Witam! Mam 31 lat i 2 małych dzieci. Kilka lat temu pojawiła się na grzbiecie stopy mała kulka, która potem urosła i teraz jest średnicy około 13mm, jest twarda i lekko się porusza na boki. Nie boli, lekko uciska w nodze. Lekarz rodzinny, a potem chirurg stwierdzili że to ganglion. Zastosowanie punkcji okazało się nieefektywne, na następnej wizycie doktor podjął się wycięcia. Po otwarciu okazało się że to nie ganglion, lekarz pytał o urazy, których sobie nie przypominam, to coś jest na ścięgnie. Doktor zaszył i dziś byłam wyjąć szwy i dostałam skierowanie do szpitala. powiem szczerze że się obawiam co to jest i czy to ruszać, czy w ogóle pójść. Lekarz rozkłada ręce i nie wie co to, a ja się boję. Moje pytanie jest takie: Co to może być, czy znów to ruszać, jakiego zabiegu mam się spodziewać w szpitalu? Sama nie wiem czy się odważę jechać. Proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lidia Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Witam! Miesiąc temu miałam zabieg, wycięte mam, ale chyba nie do końca, ponieważ coś tam ciągle jest. W badaniu hist-pat napisali schwannoma/cech złośliwości nie wykryto. Nie wiem czy się martwić, czy już wszystko będzie ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Milka Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Schwannoma to nerwiak osłonkowy zmiana nowotworowa ale łagodna i bardzo wolno rosnaca.Masz szczęscie ze to na stopie,Ja mam na nerwie słuchowym i jestem po dwóch operacjach,Nie słysze na ucho i reszta mi tego została w kości skroniowej blisko mozdzku i pnia mózgu.Jestes szczęsciarą,ze nie masz tego w głowie.POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi