Gość ania77 Opublikowano 8 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 Mam pytanie ostatnio wyczułam twardy guzek na szyi koło obojczyka jest wielkości grochu , nie boli jest twardy! oprócz tego mam gdzieś od 1,5 roku gruczolaka na wątrobie ale nic sie z nim nie dzieje martwi mnie tylko ten guzek na szyi co to może być???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Beata Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Jutro idę do chirurga z podobną zmianą. Od 2 miesięcy wyczuwam twardą kulkę o średnicy około 5mm zlokalizowaną u podstawy szyi, 5cm od obojczyka. Zmianę oglądał internista i dermatolog. Oboje nie wiedzą co z tym zrobić... i jak diagnozować. Jutro Ci opiszę co się dowiedziałam...jeżeli będę wiedziała więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Beata Opublikowano 16 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Według lekarza to torbiel lub włókniak. Trzeba obserwować i wyciąć gdy się zacznie powiększać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ania77 Opublikowano 17 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 dziękuje za zainteresowanie czekam na wynik wizyty u lekarza pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 19 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 To raczej może być kaszak lub też powiększony węzeł chłonny. Musi to zbadać bezpośrednio chirurg. Taka zmiana może wymagać wycięcia i zbadania w pracowni histopatologicznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi