Gość efka Opublikowano 8 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 Mam podwyższony poziom Ca 125 -37 norma do 21 i CRP norma do 5 ja mam 8.5. Ginekolog w usg dopochwowym nie stwierdził nieprawidłowosci. Kazał zrobić powtórne badania za miesiac. ja mam pytanie na jakie inne choroby mogą wskazywać te wyniki i jakie badania mozna zrobić, żeby stwierdzic co mi dolega? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 8 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 To bardzo niewielkie podwyższenie poziomu Ca 125. Taki wynik może pojawiać się w czasie np. stanu zapalnego w zakresie narządu rodnego czego nie można niestety uwidocznić np. w USG dopochwowym. O stanie zapalnym może np. świadczyć właśnie podwyższony poziom CRP. O dalszym postępowaniu musi zadecydować ginekolog być może po leczeniu przeciwzapalnym. Za miesiąc, dwa skontrolować ponownie Ca125 i CRP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi