Gość Estrela82 Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 2,5 tygodnia temu miałam usuwane druty z kciuka i zrosty prostownika. Po operacji miałam zginać palcem lecz z rany jeszcze się sączyła krew, więc zaczęłam ćwiczenia powoli nie na maxa od 3 dnia. Z dnia na dzień ćwiczyłam ale było już coraz gorzej i bolało. Po zdjęciu szwów zaczęłam intensywnie rehabilitację ale blizna już zdążyła przyrosnąć do ścięgna i kciuk zgina się słabo-tak jak przed operacją . Zastanawiam się nad kolejnym zabiegiem usunięcia zrostu i wtedy już po operacji-silne środki przeciwbólowe i zacznę zginać kciuk 90 stopni. Może są jakieś sposoby by uniknąć zrostów-jakieś podkładki między skórę i ścięgno, które później ulegają rozpuszczeniu? Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 Niestety, ale raczej takowych środków nie ma. Tylko prawidłowo przeprowadzony zabieg i odpowiednia rehabilitacja z zabiegami rehabilitacyjnymi może przynieść pozytywne efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Estrela82 Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Czyli jest możliwość ponownego zabiegu, tylko już z odpowiednią rehabilitacją. Jest jakiś wymagany odstęp między jednym a drugim zabiegiem? Chciałabym tenolizę powtórzyć jeszcze raz i ostatni, ale nie wiem co na to ortopeda, czy się zgodzi...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi