Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Mdłości, niesmak w ustach i dziwne uczucie w brzuchu po pocałunku

Gość minfar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam troszecze dziwne pytanie, od paru miesiecy miałem problem z bulami brzucha takie rojenie uczucie ciezaru trudno je było okreslic, niesmak w ustach lekkie mdłosci taki stan utrzymywał sie prawie 6 miesiecy, dodam ze wykonałem badania krwi ,test na helicobacter usg jamy brzusznej, potem gastroskopie i kolonoskopie wszystkie wyniki prawidłowe,przepisywani mi leki zmniejszajace wydzielanie kwasow załodkowych i tez nic , po 7 miesiacach przeszło samo, miałem spokoj 1,5 miesiaca zadnych dolegliwosci, teraz znowu wszystko wrociło i znowu sie mecze, co najdziwniejsze to objawy zaczeły sie po pocałunku z dziewzyna tak było 7 miesiecy temu ,i tak było tez teraz , z tad moje pytanie jakimi wirusami ,bakteriami mozemy sie zarazic w trakcie pocałunkow ktore by powodowały takie objawy????? i w jaki sposob sobie poradzic z tym problemem bo znowu sie mecze

O kurcze! Moja historia jest identyczna! Byłem u 3 lekarzy, robiłem posiew z jamy ustnej - nic. Objawy to ślinotok, uczucie jakby całe podniebienie było wyłożone jakimś masłem, gęsta ślina, gorycz w ustach, nawet pieczenie języka i jamy ustnej, niesmak, mdłości. Brałem również lek na zmniejszenie kwasów żołądkowych - bezskutecznie. Objawy jednak przeszły same po ok 2 tygodniach. Skojarzyłem fakt, że nie całowałem się w tym okresie z dziewczyną. Czułem się świetnie i nic mi nie było. Po pocałunku wszystko wróciło. Grzybica, wirusy i bakterie raczej odpadają. Może to jakaś alergia?