Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Powiększanie i pękanie narośli przy odbycie

Gość EWA

Rekomendowane odpowiedzi

Witam panie Doktorze!Jakis czas temu wyczulam niewielki o kolorycie skory guzek , narosl na zewnatrz przy odbycie , nie bolal , po prostu byl,moze po miesiacu zaczal sie powiekszac , ciagnac , bardzo bardzo bolec nie tylko przy dotyku , po dwoch , trzech dniach pekl i pojawila sie najpierw jasna ropa pozniej jasna krew z ropa , bylo tego jednak niewiele w porownaniu do wielkosci guza, bol ustapil ,powiekszyl mi sie wezel chlonny w pachwinie po stonie guzka nie goraczkowalam,wyciek ustapil guzek zmniejszyl sie ale niezupelnie zniknal , dzisiaj po tygodniu od tego incydentu czuje ze znow zaczyna sie powiekszac i bolec , do tego doszedl swiad , kilka miesiecy temu zauwazylam niteczki krwi ze sluzem na kale , nie wiem czy ma to zwiazek .Wiem ze powinnam udac sie do lekarza , ale mieszkam za granica , nie mam ubezpieczenia i trojke dzieci na utrzymaniu. Jesli stwierdzi pan ze to konieczne oczywiscie umowie wizyte , jednak prosze o wstepna konsultacje.Bardzo dziekuje!!!!

Nie doczekawszy sie odpowiedzi od pana doktora zmuszona bylam udac sie do lekarza, ktory stwierdzil ,ze to folliculitis, jak dobrze to tlumacze to chyba cos jak zapalenie mieszka wlosowego , mysle ze diagnoze taka postawil , gdyz zauwazyl ze gole te miejsca, wypisal antybiotyk , jednak nie bardzo w to rozpoznanie wierze , stwierdzil ze wczesniejsza krew w kale jest nijak z tym zwiazana i ze za mloda(38lat)jestem na raka jelita grubego ,co pan doktor na to ?moze doczekam sie odpowiedzi , bylabym niezmiernie wdzieczna!Serdecznie pozdrawiam!!!!!