Gość Janina Opublikowano 31 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 Bardzo proszę o poradę , mam następujące wyniki badań tarczycy : TSH 0,1* FT3 - norma, Ft4- norma. Wynik biposji * dane kliniczne - lewy płat - ognisko niejednorodne. Rozpoznanie : Nodulus colloides glandulae thyreoideae. Thyreoiditis chronica?.Posiadam też następujący opis : Prawy płat 37mm x 35 mmx 64mm.Echogeniczność : cały płat przebudowany przez zmiany ogniskowe. Lwy płat 29mm, x 28mm, x56mm Echogeniczność* zmiany wieloogniskowe wypełniające cały płat , też na granicy z cieśnią. Pragnę zaznaczyć, iż nie mam żadnych dolegliwości ze strony tarczycy, odwiedaziłam trzech lekarzy, jeden powiedział, że mam dać sobie spokój i zapomieć o tarczycy, drugi, że nalezy ją leczyć, a trzeci ,że trzeba operować.Zostawiłam juz bardzo dużo pieniędzy bo wszystko robię prywatnie ponieważ na NFZ mogę zarejestrować się dopiero na rok 2012.Ja już nic z tego nie rozumiem dlatego bardzo proszę o poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krystyna Opublikowano 22 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 Oj lecze sie baardzo długo,jestem po operacji guza przysadki,W sierpniu 2011r.bylam w szpitalu na badaniach,,tez mam zmiany wieloogniskowe,guzki koloidowe,guzki tarczycy 26x17x47mm,Niech pani uda sie do endokrynologa,nawet w roku 2012,(tez mam problemy z zapisami), i spokojnie niech pani pokaże swoje wyniki, Pan(i) doktor,bedzie wiedziała jak dalej postapic,napewno zleci inne badania TSH,FT3,T4 i bedzie zlecone leczenie farmakologiczne..Powodzenia i bez paniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi