Gość Luiza Opublikowano 31 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 Mój rezonans barku: zmiany degeneracyjne włókien ścięgna mięśnia nadgrzbietowego w okolicy przyczepu do guzka większego głowy kości ramiennej obrazie entezopatii. wtórne zmniejszenie objętości brzuśca mięśnia nadgrzbietowego stopnia 2 w skali 4-stopniowej. Nierówny zarys wargi przedniej obrębka panewki od strony górnej. Chrzastka stawowa o zachowanej grubości. Rozerwanie włókien więzadła kruczo-ramiennego. Płyn w panewce ścięgna głowy długiej mięśnia dwugłowego ramienia ze zwiększeniem ilości płynu w stawie ramiennym. Proszę o interpretację czy mój bark w Pana ocenie wymaga zabiegu operacyjnego , nadmieniam że mam znacznie ograniczone ruchy ramienia i ból. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 4 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 Niestety, ale taki wynik rezonansu magnetycznego może kwalifikować się do leczenia operacyjnego. Oczywiście wynik trzeba skonsultować najlepiej z ortopedą, który dopiero zadecyduje ostatecznie o dalszym postępowaniu w tej sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luiza Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 Proszę o inf. czy jest jakieś badanie które może potwierdzić czas/okres powstania zmian a przede wszystkim czy jest wynikiem urazu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi