Gość barbara Opublikowano 24 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 Też jestem po cholecystektomi. U mnie poważna sprawa kamień zablokował ujście nastąpiła martwica pęcherzyka była trudna laparoskopia ale się udało. Do domu wyszłam po 2 dobach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Barbara Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Ja miałam usuwane złogi w woreczku i przewodach w ciągu miesiąca miałam 4 ataki tak bolało że można było zwaryjowac bo w przewodach jak kamienie się przemieszczają bardzo boli ,ale jestem już po laparoskopi po operacji na drugi dzień wyszłam że szpitala boli najbardziej pępek mam 4 otwory,ale jem przeciwbólowe tabletki i jest dobrze stosuję dietę już miałam przed operacją .Nie ma się czego bać bo przy znieczuleniu ogólnym się śpi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ZdrowyRozsądek Opublikowano 31 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2017 Ludzie nie dajcie się wmówić, że jeżeli boli są objawy to od razu trzeba usuwać woreczek. To jest pójście na łatwiznę i nie daje 100% pewności, że po usunięciu nie będzie innych problemów związanych z brakiem woreczka. Jest 50% szans, że nie będzie ale i drugie, że może być jeszcze gorzej. Zalecałbym najpierw zmienić trochę sposób odżywiania, zaprzyjaźnić się z ziołami. I szukać i stosować sprawdzone naturalne metody, które w dobry sposób oddziałują na układ pokarmowy. Także, wycięcie tylko w ostateczności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość qrt Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 Od 2009 roku Drugi państwowy szpital w Chinach przeprowadza operacja usuwania kamieni bez konieczności usuwania pęcherzyka. Od 2012 roku, szpital przyjmuje również obcokrajowców. Jest to usługa płatna. Razem z przelotami czasowo zamyka się to w 7-9 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonim Opublikowano 29 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2018 Wycięcie woreczka też nie daje 100% na brak nawrotu kamieni. Moja babcia miała wycinany woreczek 4 lata temu a okazało się, że teraz powstał kolejny kamień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi