Gość Adam Opublikowano 28 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 Byłem na badaniu profilaktycznym z zakładu pracy na cholesterol(281dop200) PSA(2,08dop3,1) CEA(3,52dop3,4) Cz to znaczy że mam raka jelita grubego? Zapomniałem napisać że mam 51lat,nie palę,nie piję,trzymam linię jem obiad,owoce,piję kawę z płaskiej łyżeczki z mlekiem(5-6dziennie z kawałkiem makowca)biegam około 3km dziennie i robię brzuszki. Mam nie raz bul na chemoroidach,czasami po oddaniu kału nie chowają się całkowicie i boli wtedy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 29 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 Te wskaźniki poziomu CEA (podwyższenie o 0,1 stanowi błąd pomiarowy aparaturowy) oraz PSA ani nie wskazują na występowanie nowotworu jelita grubego ani prostaty. Podwyższony poziom cholesterolu radziłbym dokładnie zdiagnozować przez określenie wszystkich jego frakcji czyli TG, LDL, HDL, ale po 24 godzinnej diecie lekkostrawnej, bezmięsniej, beztłuszczowej, po 6 godzinach na czczo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adam Opublikowano 29 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 Wielkie dzięki!!!! HDL(1,66dop 0,91) LDL(5dop 3,5(193,3dop135) Triglicerydy SL(1,3dop 2,3(119dop 200) Nie wiem co to jest ale mam także te wyniki,uznałem że tamte były ważniejsze. Ale mam się spotkać z chirurgiem to poproszę o powtórzenie testu po diecie mięsnej. Jeszcze raz wielkie dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi