Gość Michał 29 lat Opublikowano 27 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 Witam serdecznie, Państwa forum jest dla mnie chyba ostatnią deską ratunku i szansą na pomoc. Blisko rok temu miałem operację przepukliny pachwinowej (prawej) i wszytą siatkę. Przepuklina była niewielka, lekarz zapewnił mnie, że będzie to prostu zabieg. Po operacji dochodziłem do siebie dość długo (mam 29 lat, 195 cm i 100 kg wagi), dłużej niż mój ojciec, który miał podobną operację 2 miesiące wcześniej. Rana zagoiła się (chociaż w jednym miejscu blizna jest nieco grubsza), ale ciągle czułem ból przy napięciu mięśni brzucha, czy intensywniejszym uprawianiu seksu. Lekarz zapewnił mnie dwukrotnie podczas moich wizyt spowodowanych obawami (po 2 i 6 miesiącach), że to możliwe i że zaraz na pewno przejdzie. Niestety minął prawie rok, a ból nie znika, a wręcz potrafi się nasilać. Szczególnie uciążliwy jest podczas uprawiania seksu (a już potworny podczas osiągania orgazmu) i sprawia, że ta jakże cudowna czynność staje się dla mnie mieszaniną przyjemności i bólu. Jestem totalnie zdesperowany i szukam wszelkiej pomocy, która umożliwi mi prowadzenie normalnego, zdrowego życia i cieszenia się seksem czy sportem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wojtas Opublikowano 31 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 Zapytaj czy nie obcięli Ci nasieniowodu podczas operacji. Ja podobną operację miałem w grudniu (mała przepuklina pachwinowa) i po wybudzeniu z narkozy chirurg poinformował mnie że omyłkowo przeciął nasieniowód. Po dwóch dniach zorganizowali drugą operację zespolenia nasieniowodu koniec do końca. W tej chwili (maj 2011) w zasadzie nie odczuwam niczego złego. Lekki ból towarzyszy w zasadzie tylko podczas intensywnej pogoni za autobusem*) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michał Opublikowano 31 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 hej, no na pewno nie. Przecież wtedy miałbym problem z wytryskiem. Ból pojawia się podczas wysiłku (sport - gram dużo w koszykówkę, pływam, gram w tenisa, jeżdżę na snowboardzie) i głównie podczas uprawiania seksu (szczególnie gdy jest on dość intensywny). Dla mnie to dramat. Mam 30 lat, młodszą o 4 lata, cudowną kobietę, z którą seks jest czymś magicznym, do tego sam mam duży temperament, a seks zaczyna mi się coraz bardziej kojarzyć z bólem (podobnie jak uprawianie mojej kochanej koszykówki, czy tenisa). Przestaję czuć się jak 100% facet i muszę coś z tym zrobić. Najgorsze jest to , że od kilku tygodni ból pojawia się także w trakcie dnia bez żadnego powodu (dużo mniejszy, takie uporczywe *ciupanie*) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wojtas Opublikowano 2 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Wcale nie miałby problemu z wytryskiem bo wydzielina w której zawieszane są plemniki nie jest wytwarzana w jądrach tylko w prostacie. Miesza się z plemnikami podczas wytrysku. W związku z tym jedynie badanie na ilość plemników w spermie może dać odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wojtas Opublikowano 2 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Lepiej zamiast wynurzeń skontaktuj się z lekarzem. Po treści widzę że raczej romantyk z Ciebie niż pragmatyk. Ale dziecka nie spłodzisz romantycznością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michał Opublikowano 2 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Wojtas, romantyzm nie ma tu nic do rzeczy z pragmatyzmem :/ Pragmatyzm jest rzeczą podstawową. Ból ogranicza moje życie, sprawia, że trafia mnie szlag i szukam odpowiedzi już wszędzie , tak samo jak pomocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mario Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 kolego WOJTAS cześć ja mam podobny problem jak się kocham z kobietą to przed wytryskiem boli mnie jak cholera czuję jakby mi sperma przelatywała pod raną którą mi zrobili podczas zabiegu dał byś znak co z tym bo widzę że to pisałeś dawno pozdrawiam i z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gargameliusz Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 I co panowie nikt sie nie pochwali jaki final...?Jak sie pali to wszystkie fora opisza a jak juz pomwszystkim to sie nic nie dowiesz....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tom Opublikowano 13 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 Mam to samo, potworny ból przed dojściem. Czuję jakby pod rana przepływała sperma i wtedy najbardziej boli tak jak pisał MARIO. Jestem dopiero dwa tygodnie po operacji. Z poczatku myślałem że będzie się zmniejszać ale coraz bardziej się obawiam czy to w ogóle minie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość TOM Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 U mnie wreszcie ten wewnetrzny ból przez ucisk nasieniowodu minał. Po około 3,5 tyg. Jednak do seksu jest jeszcze zawczesniej moim zdaniem. Myślę że tak jak lekarz mi zalecił przez 6 tygodni ograniczyć wysiłek tak przez ten czas lepiej odczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi