Gość andzela Opublikowano 25 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 Moj synek ma 5lat wykryto mu wedrujace jaderka narazie bez leczenia.Ja sprawdzam codziennie czy sa-raz sa raz ich nie ma czy mam powod do niepokoju?Druga sprawa to stulejka fizjologiczna tak stwierdzil lekarz *chirurg dzieciecy*.Kazal mi smarowac mascia hirudoid czytalam ze powinna to byc masc ze sterydem np.Hydrocortizon lub Diprolene czy to prawda?Prosze o porade bo juz mam dosc jak nie jedno mu wykryja to drugie a ma juz duza wade sercan bardzo powazna wiec boje sie o niego.dziekuje jesli mi odpowiecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 28 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 Ja sprawdzam codziennie czy sa-raz sa raz ich nie ma czy mam powod do niepokoju? - nie, takie wędrujące jądra raczej nie wymagają leczenia operacyjnego tylko obserwacji, z wiekiem i osiąganiem dojrzałości płciowej jądra zazwyczaj znajdują stałe położenie w worku mosznowym Druga sprawa to stulejka fizjologiczna tak stwierdzil lekarz *chirurg dzieciecy*.Kazal mi smarowac mascia hirudoid czytalam ze powinna to byc masc ze sterydem np.Hydrocortizon lub Diprolene czy to prawda? - w takim przypadku raczej stosuje się maści na bazie antybiotyków i sterydów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi