Gość Monika Opublikowano 24 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 Chciałabym się dowiedzieć czy istnieją przepisy regulujące zakładanie różnych rodzajów szwów na rany w zależności od miejsca tzn. jeśli chodzi o twarz i miejsca widoczne, czy z tego powodu w tych miejscach powinny być wykonywane szwy plastyczne (nie znam terminologii –* chodzi o to by szwy były małe i estetyczne). Otóż miałam usuwaną brodawkę na plecach i lekarz bardzo ładnie zszył ranę –* została po niej malutka kreska, natomiast ten sam lekarz usuwając mi brodawkę na szyi (mniejszą niż tą na plecach) zrobił brzydki „*szef krzyżykowy”*. Gdybym wiedziała, że to będzie taki brzydki szef nigdy nie zdecydowałabym się na usunięcie brodawki (usunęłam ją tylko ze względów estetycznych). Czy lekarz powinien mnie poinformować o tym jaka pozostanie blizna po zabiegu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mateusz Opublikowano 25 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 Nie wiem o jaki szew Pani chodzi ale jeśli jest on świerzy proszę po prostu poczekać, powinien wyglądać lepiej po czasie 2 tygodni, jeśli nie będzie pani napinać skóry w tym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi