Gość Izabela Opublikowano 24 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 Witam. Panie doktorze mam problem z mięśniem łydki. Na mięśniu piszczela mam opuchnięcie. Ma ono kształt wrzecionowaty podłużny jego długość około 6 cm. Czuję przewlekłe pieczenie w łydce i mrowienie. W obrazie usg stwierdzono obrzęk mięśnia bez przerwania włókien i ścięgien, nie stwierdzono struktur patologicznych ograniczonych litych i płynowych. Dodatkowo od 2 miesięcy boli mnie śródstopie oraz pięta . Mam przez to problemy z chodzeniem. Pogrubienie mięśnia zauważyłam około 3 lata temu. Wtedy mocno upadłam na to miejsce - sądziłam , że to zmiana po stłuczeniu. Jednak mam wrażenie , że ostatnio zmiana mi urosła. Proszę o sugestie w mojej sprawie. Pozdrawiam Iza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Paweł Opublikowano 24 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 Pani Izo najlepiej to by się był.o skontaktowac ze specjalistą typu onkolog gdzie zajmuje sie sprawami typu nowotworów tkanek miękkich i kości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Izabela Opublikowano 24 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 Dziękuję za sugestie. mam jeszcze pytanko o dobrego onkologa nowotworów tkanek miękkich i kości.z okolic Katowic. Jestem z Sosnowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 29 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 Najlepiej w tej sprawie skonsultować się w Instytucie Onkologii w Gliwicach. Tam są specjaliści zajmujący się nowotworami tkanek miękkich. Przed jednak wizytą radziłbym wykonać rezonans magnetyczny podudzia. O tym badaniu jednak musi zadecydować lekarz prowadzący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi